Start za 4 november 2023

Locatie: Recreatiegebied de Bernisse (Oost).


Geen plaatsen meer beschikbaarDe lessen zijn bedoeld voor de beginnende tot en met de gevorderde vliegvisser. Het is in de eerste plaats belangrijk dat de juiste basis-technieken worden aangeleerd dit voorkomt een hoop ergernis tijdens het vissen.

Wij werken in diverse groepen van verschillende niveaus, de lessen worden dan ook afgestemd op de deelnemer. Dit kan het aanleren van de basisworp met de bijkomende technieken zijn tot bv. de juiste dubbele strip bij de afstandworp.

De werptechnieken die nodig zijn voor het vissen op stromend water zoals een reach-, bow-, afgestopte- en hoge parachute cast komen bij de al wat gevorderde vliegvisser aan bod. Daarnaast is het mogelijk op verzoek om specifiek aandacht te richten op bepaalde onderdelen van het werpen met de vliegenhengels zoals het werpen met streamer (snoek/zware nimf) waarbij de vistechniek ook de nodige aandacht krijgt.

Tijdens bovenstaande lesdagen is het ook mogelijk om de opleiding voor het VNV werpcertificaat te volgen, het examen wordt georganiseerd ism met de viegvisafdeling van Groot-Rotterdam.

 

De cursus is verdeeld over een 4-tal lessen waarbij de start zal plaatsvinden op za 4 november. Locatie zoals gebruikelijk, afhankelijk van omstandigheden van het weer/veld wordt exacte locatie 1 week voorafgaand via reminder meegezonden..

Er wordt gewerkt in kleine groepen van max. 4-5 personen per instructeur waarbij iedere deelnemer de volledige aandacht krijgt. Dit in tegenstelling met de grote groepen waar wij in het verleden mee hebben gewerkt.

 

De lessen worden verzorgd door de gecertificeerde EFFA Master instructeurs Bas de Bruin & Sepp Fuchs, bij een grotere groep of inval vult EFFA instructeur Stephan Kastelijn het team aan. Per lesochtend wordt van instructeur gewisseld, zodoende krijgt u van verschillende instructeurs les.

Zijn de weersomstandigheden zeer slecht dan wordt u voor 07.00 per mail/telefoon geïnformeerd en wordt in overleg een nieuwe datum vastgesteld.

 

Aanvang cursus 09.00 uur einde 12.00

 

Programma als volgt

za 4 nov

za 9 dec

za 13 jan

za 17

 

Er wordt voor de deelnemers die een les missen door omstandigheden/vakantie een (1) herhaalles georganiseerd, deze datum wordt in nauw overleg bepaald

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.